Miras Davaları Nasıl Açılır? Yasalarımızda miras için, bir kimsenin ölümü anında yakınlarına intikal edecek bütün malları, hakları, borçlar ve hukuki durumları ifade ettiği belirtilmektedir. Bir miras davasının açılması konusundan bahsetmek için ilk şart miras bırakan kişinin vefat etmesidir. Miras davaları miras bırakan kişinin vefatından sonra şekiller nedenler ve şekiller ile açılabilmektedir. Miras bırakan kişinin vefatından sonra ilk olarak bakılması gereken murisin bir vasiyetnamesinin olup olmadığıdır. Bir vasiyetnamenin var olması durumunda mirasın dağıtımı bu vasiyete uygun şekilde yapılacaktır. Ancak vasiyetin olmadığı durumlarda miras paylaşımı çok karışık durumlara ulaşabilmektedir. Bu karışık durumlarda her bir mirasçının ne kadar pay alacağının hesaplanabilmesi için ayrı ayrı…
Miras Davası Nedir Miras Davaları Nasıl Açılır? Miras davalarına söz konusu olan miras hukuku ile ilgili tüm belirlemeler Türk Medeni Kanunu içinde ortaya konmuştur. Buna göre miras bırakan kişi esas alınmak üzere öncelikle kan hısımları bulunan kişilere miras düşmektedir. Bu tabirden anlaşılması gereken kişilerin birince dereceden mirasçıları olan çocukları ya da onların alt soyları dahil olmaktadır. Her bir çocuk miras eş pay alır. Eğer bu paylaşımda hayatını kaybeden çocuklar da bulunuyorsa bu durumda miras diğer alt soylara paylaştırılır. Miras Avukatı Soru Sor: TIKLAYINIZ Kan hısımlarının içinde yer alan bir diğer grup da miras bırakan kişinin anne ve babası olmaktadır. Eğer sağlarsa…
Trafik Kazası Avukatları Ankara – Ücretleri Ne Kadar? Türkiye trafik kazaları oranları ile en çok kaza yaşanan ülkelerden biridir. Trafiğin çok farklı değişkenlerinden, yasal olarak düzenlenmiş kurallardan, yayalardan ve şoförlerden pek çok sebeple trafik kazaları yaşanabiliyor. Çoğunluğu sadece maddi hasarlı olarak atlatılabilen bu kazalarda aynı zamanda kazaya karışan kişilerin yaralanmaları ya da ölümleri ile sonuçlanan vakalar da bulunabilmektedir. Kişilerin trafik kazalarının sonrasında yaşamış oldukları her türlü maddi, bedenlerini etkileyen ya da manevi durumlar karşısında tazminat taleplerini iletmeleri mümkün olabiliyor. Trafik kazası sonrasında tazminat davası açabilecek olan kişilerin bu tazminatları belli isimler altında talep etmesi gerekmektedir. Trafik kazalarının ölümlü bir şekilde sonuçlandığı…
Şikayete Bağlı Suçlar Nelerdir Şikayete Bağlı Suçlar Nelerdir? Suçtan zarar gören taraf ya da kişilerin haklarının korunması adına bazı suçların kapsamında ceza muhakemesinin yapılabilmesi için kanunlarla gerekli şartlar ortaya konmuştur. Kişiler hakkında ceza kovuşturmasını başlatacak olan bu ilk hareket noktasına da şikayet adı verilir ve bu yeterli şartın oluşmasını sağlar. Müşteki sıfatına sahip olan kişinin şikayeti sonrasında savcılık tarafından soruşturma açılması mümkün olabilmektedir. Daha çok cinsel suçlamalar söz konusu olduğunda ya da suçlamaların tarafları olan kişilerin birbirinin yakını olması durumunda ortaya çıkan bu hak korunması kavramı kişilerin yararına olacak şekilde düzenlenmektedir. Şikayete Bağlı Suçun Kapsamı Nedir? Şikayete bağlı suçlarla ilgili…
İş Kazası Tazminat Davası Nasıl Açılır İş Kazası Kapsamı Nedir? Genel olarak işçilerin çalışmaları sırasında fiziki ya da ruhsal sorunlara iş kazası adı verilmektedir. Ancak yasalar tarafından iş kazasının kapsamı kesin olarak belirtilmiştir. Buna göre işveren tarafından verilen bir işi yapmak üzere işverenin emrinin altındaki herhangi bir işyerinde ya da kendisine verilmiş olan bir görev doğrultusunda başka bir yerde meydana gelen ve işçinin başına geldikten sonra hem fiziksel hem de ruhsal olarak onu etkileyebilen her türlü olay iş kazası kapsamına dahil edilmiştir. İş Kazasında Neler Yapılmalı? Bir iş kazası ile karşılaşıldığı takdirde öncelikle kişilerin kendi haklarını iyi bir şekilde bilmeleri…
Ölümlü Trafik Kazalarında Güvence Hesabı Ölümlü Kazalarda Güvence Hesabı İlgili Merak Edilenler Ölümlü trafik kazaları oluştuğunda en çok kayıp yaşayan taraflar ölen kişinin yakınları oluyor. Kendilerini maddi destekten yoksun bırakan bu kazalar sonrasında aynı zamanda yaşadığı acılar da yüksek olabiliyor. Böyle hallerin ortaya çıkması halinde hukuki düzenimiz içinde mağdur durumda olan kişilerin yaşadığı kayıpların karşılanması adına tazminat elde etme hakkı tanınmıştır. Bu hakka sahip olduğunu bilen kişilerin kaza sonrasındaki süreçleri daha kolay bir şekilde atlatması mümkün olabiliyor. Ancak zaman zaman sigorta şirketleri bile insanları tazminat alamayacakları konusunda yanlış yönlendirebilmektedir. Böyle durumlarda kişilerin doğruluğundan emin olduğu şeyin her halde maddi tazminatlarını…
Aldatma Nedeniyle Boşanma Dilekçesi: Aldatma (zina) nedeniyle boşanma davası, eşlerden birinin evlilik süreci içerisinde sadakat yükümlülüğüne aykırı davranarak bir başkasıyla cinsel ilişkiye girmesi sonucunda açılan boşanma davasıdır. Bu dava, Türk Medeni Kanunu’nun 161. maddesinde düzenlenen özel bir boşanma sebebidir. Evlilik birliği devam ederken zina yapan eşin bu fiili ispatlandığında, mahkeme diğer boşanma sebeplerine bakmaksızın boşanma kararı verebilir. Zina (Aldatma) Nedir? Zina, evli bir kişinin eşinden başka biriyle cinsel ilişkiye girmesi olarak tanımlanır. Sadece cinsel ilişki zina olarak kabul edilirken, öpüşme, sarılma, flört etme gibi durumlar zina kapsamına girmez. Ancak bu tür davranışlar, sadakat yükümlülüğüne aykırılık teşkil edebileceği için “güven sarsıcı…
İş Kazası Danışma Merak Edilenler 1- Gelir nedir? İş kazası veya meslek hastalığı halinde sigortalıya veya sigortalının ölümü halinde hak sahiplerine, yapılan sürekli ödemeye gelir denir. İş kazası tazminat davası nedir, iş kazası tazminat nasıl hesaplanır, iş kazası tazminat davaları nasıl nerede açılır konuları hakkında iş kazası tazminat sayfamızda geniş bilgi alabilirsiniz. 2- Kısa vadeli sigorta kollarında dikkate alınmayan süreler nelerdir? Kısa vadeli sigorta kolları bakımından; a) Herhangi bir sebeple silâh altına alınan sigortalının askerlikte geçen hizmet süresi, b) Hükümlülükle sonuçlanmayan tutuklulukta geçen süre, c) İş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık sigortalarından geçici iş göremezlik ödeneği alan sigortalının iş göremediği…
Taşınır Rehnin Paraya Çevrilmesi Yoluyla Takip Nasıl Olur? Rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takip, alacaklıların borçlularından alacaklarını tahsil etmek için başvurdukları bir icra yöntemidir. Bu takip türü, borcun teminatı olarak gösterilen bir taşınır veya taşınmaz malın, rehin (ipotek) altında olması durumunda kullanılır. Rehinli mal, alacaklı tarafından nakde çevrilerek alacak tahsil edilmeye çalışılır. Rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takip, alacaklıya borcun ödenmemesi durumunda teminat olarak gösterilen mallar üzerinden hak arama imkanı sağlar. Rehnin Paraya Çevrilmesi Yoluyla Takip Nasıl İşler? Rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takip, genel itibariyle şu aşamalardan oluşur: Alacağın Teminat Altına Alınması: Borçlu, aldığı borcu karşılamak amacıyla alacaklıya bir taşınır ya da taşınmaz…
Vasiyetname Nasıl Yapılır Türk Hukuk Sistemi içerisinde belirtilmiş kurallar çerçevesince bir kişi sahip olduğu tüm mal varlığı ve hakları öldükten sonra hangi kişilere ve kurumlara bırakmak istediğini vasiyetname aracılığı ile belgeleyebilir. Karma mirasçılık sistemi olarak bilinen bu düzen içerisinde kişilerin hukuk kuralları gereği mirasçısı olan kişilerin dışında başka kişilere de miraslarını bırakması söz konusu olabiliyor. Miras bırakacak olan kişinin kendi isteğine bağlı olarak vasiyetname yolu ile belirlediği mirasçılar iradi mirasçılık kapsamında değerlendirilmeye tabi tutularak haklarını elde etmektedir. Ölüme bağlı tasarruf olarak adlandırılan vasiyetname gibi hukuki işlemlerle kişilerin ölmeden önce öldükten sonra ortaya çıkacak olan hak sonuçlarının paylaştırılması konusunda karar vermesi…
Strazburg Cad. Bina No: 10 Kat:3 Daire: 9-10-11-12 PK:06410 Sıhhiye - Çankaya - ANKARA