Konu: avukat

Boşanma Davası Ankara

Ankara boşanma davası nasıl nerede açılır?

Boşanma Davası Ankara. Boşanma davaları, evliliklerinde sorunlar yaşayan çiftlerin gerekli sebepleri gerekçe göstererek açtıkları dava olarak adlandırılır.  Boşanma davaları iki şekilde görülür. Anlaşmalı ve çekişmeli boşanma davaları olarak çiftler Aile Mahkemelerine başvuruda bulunabilir. Anlaşmalı boşanma davalarında boşanma olayı daha çabuk sonuçlanır. Bu davada, çiftler aralarında anlaşarak çocuklarının velayetlerinin kimde olacağını ve maddi konular hakkında uzlaşıp hızlı bir şekilde boşanma işlemlerini gerçekleştirebilir. Anlaşmalı boşanma davasından sonra boşanma avukatları hukuki süreçte çiftlere yardımcı olabilir. Çekişmeli boşanma davalarında ise muhakkak mahkeme aşamasında boşanma avukatlarının çiftler arasında geçimsizlikten kaynaklanan sorunları mahkemede sunması gerekir. Bazı durumlarda özel boşanma davaları da yapılır. Bu durumlar aşağıda şu şekilde…

SGK Çıkış Kodu 25 Nedir? 25 maddeden işten çıkarılan tazminat alabilir mi? Nasıl Değiştirilir, İşçi ne yapmalı?

SGK Çıkış Kodu 25 Nedir? 25 maddeden işten çıkarılan tazminat alabilir mi?

SGK Çıkış Kodu 25 Nedir? 25 maddeden işten çıkarılan tazminat alabilir mi? İşçi ne yapmalı? Bilindiği üzere Türkiye’de, sigortalı çalışanların belli şartları karşılamaları halinde, işten çıkmaları ya da çıkarılmaları durumunda, kişilere belli bir süreliğine, belli tutarlarda işsizlik maaşı ya da işsizlik ödeneği veriliyor. Kişinin işten çıkarılmasından sonra SGK’ya bildirilen çıkış bilgilerinde yer alan çıkış nedeni belirleniyor ve çıkış kodunun uygun olması halinde İŞKUR, kişiye işsiz kaldığı dönemde hayatını idame ettirebilmesi için bir süreliğine işsizlik maaşı veriyor. Çıkış kodlarına göre verilen işsizlik maaşlarında gündemde sıkça tartışılan 25 kodu ise kafaları karıştırıyor. Peki çıkış kodlarında 25 ne anlama geliyor? İşte detaylar… SGK…

Eşin İzni olmadan estetik yaptırmak Boşanma Sebebi sayılır mı? İşte Yargıtay’ın Emsal Kararı…

Eşin İzni olmadan estetik yaptırmak Boşanma Sebebi sayılır mı?

Boşanma Davasında kadının yüz gerdirme ve burun estetiği ameliyatı olması…. Geçimsizlik yaşanan evliliklerde taraflar karşılıklı boşanma davasına başvurarak, evliliklerini sonlandırmak isteyebiliyor. Taraflar, söz konusu geçimsizliğe neden olarak boşanma davasına gerekçe gösterdikleri olay ve durumlarda haklılıklarını ortaya koymak istiyor. Bu kez benzer bir durum, bir eşin estetik ameliyatı olması ile birlikte mahkemeye taşındı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, emsal niteliğinde bir karara imza atarak, erkeğin ekonomik anlamda zor bir dönem geçirirken, kadının yüz gerdirme ve burun estetiği ameliyatı olmasının boşanma sebebi olduğuna hükmetti. Mutlu başlayan evlilikler, bir süre sonra çeşitli gerekçelerden ötürü taraflar arasında çekilmez bir sürece dönüşebiliyor. Eşler geçimsizlik yaşamaya başladığı…

Yurtdışında Boşanma İşlemleri Avukatı

Miras davası

Yurtdışında Boşanma İşlemleri Avukatı Yurtdışında çiftlerin yabancı mahkemeler tarafından boşanma işlemleri gerçekleşse bile çiftler Türkiye’de tanıma tenfiz davasını açmadıkları sürece evli olarak gözükür. Çünkü, Türkiye’de yabancı mahkemelerde verilen kararların geçerli sayılabilmesi için bu davanın açılması şarttır. Tanıma tenfiz davasını açmayan kişiler, Türkiye’de evli gözükeceklerinden dolayı ikinci kez evlenmek istediklerinde evlenemez. Bununla birlikte çiftler mal varlıkları paylaşımı konusunda da birbirlerinin mirasçısı olabilme hakkına sahiptir. Çiftlerin tanıma tenfiz davasını açabilmeleri için Türkiye’ye gelmelerine gerek yoktur. Yurtdışından vekâlet belgesi göndererek Türkiye’de vekili bütün dava süreci ile ilgilenebilir. Boşanma Ve Tenfiz Davası İçin İstenen Belgeler Yurtdışında boşanan çiftlerin Türkiye’de boşanmalarının geçerli sayılabilmesi için tanıma…

Yargıtay’a Temyiz Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yargıtay’a Temyiz Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yargıtay’a Temyiz Başvurusu Nasıl Yapılır? Temyiz işlemi, karara bağlanan davanın üst mahkemeler tarafından yeniden kontrol edilmesi olarak adlandırılır. Temyiz davalarında mahkemelere yapılan savunmaların bir kez daha üst mahkemelere yapılması talep edilir. Temyiz davalarının açılması için davanın önceden bir sonuca bağlanması gerekir. Temyiz dilekçesi eksiksiz bir şekilde doldurulup yetkili mahkemeye verilerek temyiz davası açılabilir. Sonuca bağlanan davanın yeniden üst mahkemeler tarafından incelenip kontrol edilmesi aşamasında aşağıda verilen adımlar uygulanır: Temyiz Karar düzeltme Yargılamanın iadesi Başvuru Süreci Temyiz davasının açılması için ilk önce başvuru dilekçesinin eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekilir. Dilekçe hazırlandıktan sonra temyiz davası için başvuru işlemleri başlatılır. Temyiz davalarının daha çabuk…

Uyap Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır

Uyap Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır uyap dosya sorgulama nasıl yapılır ile ilgili diğer konu başlıkları, uyap dosya sorgulama nasıl yapılır, yargıtay dosya sorgulama nasıl yapılır, mahkeme bilgilerini kullanarak dosya sorgulama nasıl yapılır, icra dosya sorgulama nasıl yapılır, şirket icra dosya sorgulama, internet sayfasından dosya sorgulama nasıl yapılır, dava dosya sorgulama nasıl yapılır, ilkay hukuk bürosu avukatları ankara. Yargıtay Temyiz Dosya Sorgulama Yargıtay temyiz kararlarını online olarak sorgulama işlemleri günümüzde internetten kolayca yapılabilmektedir. Geliştirilen sistemler sayesinde vatandaşlar internet üzerinden online olarak bu sorgulamayı yapabilmektedir. Yargıtay aracılığı ile verilmiş olan tüm kararlara internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Bunun için e- devlet sistemini kullanabilir ya da Yargıtay’ın resmi internet sitesi aracılığı ile işlemlerinizi…

Mal Rejimi Tasfiyesi Davası

Mal Rejimi Tasfiyesi Davası Nedir Nasıl Açılır? Mal rejimi tasfiyesi davasının konusu, boşanma davası ile evlilik birliğinin sonlandırılması kesinleşmesinin ardından eşlerin tabi oldukları mal rejimi de sona ermektedir. Bu durumda mevcut mal rejimi esaslarına göre malların taraflara pay edilmesinde karşılaşılan hukuki uyuşmazlıkların çözümünde mal rejimi tasfiyesi davası gündeme gelmektedir. Evlilik birliğinin mahkeme kararı ile sona ermesinden sonra, evlilik birliği içinde ortak edinilmiş malların eşit bir şekilde paylaşılması gerekmektedir. Bu nedenle mal paylaşım davası boşanma davası ile birlikte açılamaz. Eğer ki mal rejimi tasfiyesi davasının boşanma davası ile birlikte açılması durumunda, yetkili mahkeme hakimi boşanma davasının kesinleşmesi için mal paylaşımı davasını bekletir….

Denkleştirme Davası

Denkleştirme Davası

Denkleştirme Davası Nedir Neden Açılır? Mirasta denkleştirme davası veya bir başka deyişle mirasta iade davası; miras bırakanın sağlığında mirasçısının ondan herhangi bir karşılık beklemeden aldığı malvarlıklarını aynen ya da karşılığını geri vermesine ilişkin mirasın taksimi sırasında hesaba katılmasını konu edinmektedir. Mirasta Denkleştirme Ne Demek? Mirasta denkleştirme yani iade uygulaması, miras bırakanın ilk olarak alt soyları arasındaki eşitliğin sağlanmasında daha geniş olarak da bütün mirasçılar arasındaki denkliği sağlamak amacıyla gündeme getirilen hukuki bir işlemdir. Denkleştirme davası ile yasal mirasçılar arasında miras bırakanın sağlığında bunlardan birine yaptığı kazandırmalar sebebiyle ortaya çıkan eşitsizliğin bozularak yeniden eşit bir şekilde oluşturulması sağlanmaktadır. Bu noktada denkleştirme davasının…

Çekişmeli Boşanma Davası Nasıl Açılır

Çekişmeli Boşanma Davası Nasıl Açılır

Çekişmeli Boşanma Davası Nasıl Açılır? Çekişmeli boşanma davasının tanımı, evliliğin taraflarının boşanmanın temel unsurları ile maddi ve manevi sonuçları olarak öne çıkan müşterek çocuğun velayeti, maddi ve manevi tazminat talepleri, nafaka gibi konularından en az biri nedeniyle uzlaşamaması durumunda görülen aile hukuku davası olarak belirlenmiştir. Çekişmeli boşanma davası, bir boşanma sırasında davanın tarafı olan eşlerden birinin boşanmayı istiyor ancak diğer taraf istemiyorsa; çocukların velayetinin her iki taraf da talep ediyorsa ya da boşanma sonucu tazminat ile nafakanın miktarı üzerinde bir uyuşmazlık söz konusu olduğunda gündeme gelmektedir. Çekişmeli Boşanma Nedir? Çekişmeli boşanma davası, aile hukuku kapsamında tarafların evlilik birliğini sonlandırmak için yetkili…

Boşanma Davasında Sadakatsizlik

Boşanma Davasında Sadakatsizlik

Boşanma Davasında Sadakatsizlik Nedeniyle Boşanma Davası Nasıl Açılır? Boşanma davasında sadakatsizlik durumu, evlilik birliğinin doğal bir gerekliliği olan eşlerin birbirlerine sadık kalma yükümlülüğüne aykırılık içeren bir olgudur. Hukuk sistemimizde 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 185. maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “Evliliğin Genel Hükümleri” başlığı altında bulunan maddelerde yer alan hükümlere eşlerin birbirlerine sadık kalma yükümlülüğünün genel hatları belirlenmiştir. Sadakat yükümlülüğü nedir? Söz konusu maddede, “Eşler birlikte yaşamak, birbirine sadık kalmak ve yardımcı olmak zorundadırlar.” hükmü açıkça belirtilmiştir. Fakat dikkat edilirse bu hükümde sadakat yükümlülüğünün tanımı yapılmamıştır. Bu bağlamda boşanma davasında sadakatsizlik olgusundan önce, sadakat yükümlülüğün tanımının irdelenmesi gerekir. Her ne kadar…

AVUKATA SORU SORUN

Bize Ulaşın




    [recaptcha]

    BİZE ULAŞIN

    İletişim Bilgileri