İş Hukuku Avukatı Ankara; Hukuk sistemimizde işçi ile işveren arasında iş sözleşmesineaykırılıktan meydana gelen uyuşmazlıkların çözümünde 4857 sayılı İş Kanunu esas alınmaktadır. İş Mahkemesi Hangi Davalara Bakar? İş mahkemeleri, işçi ve işveren arasındaki hukuki uyuşmazlıkların çözüme kavuşturulduğu özel mahkemelerdir. Bu mahkemeler genellikle iş sözleşmelerinden kaynaklanan tazminat talepleri, fazla mesai ücretleri, işten çıkarılma sonrası haklar gibi konuları ele alır. İş Mahkemesi İçin Nereye Başvurulur? İş mahkemesine başvurmak isteyen kişiler, ikamet ettikleri veya işyerlerinin bulunduğu yerin iş mahkemesine dilekçe ile başvurmalıdırlar. Başvuru öncesinde adliye içerisindeki iş mahkemesi kalemine giderek bilgi alınabilir. İş Davalarında Arabuluculuk Şart mı? İş davalarında arabuluculuk, 1 Ocak 2018…
İş Hukuku Avukatı Ankara; İşyerlerinde çalışanın işveren tarafından işten çıkarılması durumunda veya çalışanın geçerli bir sebepten dolayı işyerinden ayrılmış olmasından dolayı öncelikler Arabuluculuk merkezine başvuru yaparlar. Arabuluculuk surecinde iş veren ile anlaşma olmaması halinde İş Mahkemeleri’ne başvurarak iş ve işçi tazminat davası açabilir. İşçilerin davayı kazanıp tazminatlarını alabilmeleri için davadan önce arabulucu bulup arabulucunun iki taraf arasında anlaşılamadığını gösteren belgenin dava dosyasına koyulması gerekir. Bu işlemden sonra işçiler kıdem tazminatı davadan sonra daha kolay bir şekilde alabilme şansını elde eder. İş mahkemeleri, işçi ve işveren arasındaki uyuşmazlıkların çözümü için önemli bir rol oynar. İş hukuku, işçi hakları, tazminat talepleri ve…
İstinaf Mahkemesi Kıdem Tazminatı Emsal Karar! İstinaf Mahkemesinden Çalışanları Yakından İlgilendiren Kıdem Tazminatı Kararı! İstinaf Mahkemesine intikal eden davada; işveren, işe aldığı personeline kıdem tazminatı ödememek için çalışanına istifa dilekçesi imzalattı. İşçi tarafından imzalanan bu dilekçe hukuka aykırı bulunduğu gerekçesiyle yerel mahkeme tarafından kabul edilmedi. Bunun üzerinde istinaf talebinde bulunulmasının ardından devreye giren İstinaf Mahkemesi, yerel mahkeme kararını hukuka uygun bularak onayladı. Böylece işverenin, işten çıkardığı çalışanına toplamda 9.982 lira kıdem ve ihbar tazminatı ödemesine hükmedildi. İş sözleşmesi ile çalışma hayatlarını sürdüren milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren İstinaf Mahkemesi kararına konu olan olay Gaziantep’te yaşandı. Yerel mahkeme, işverenin çalışanına imzalattığı istifa…
Şirket Avukatı Ankara ve Danışmanlık. Şirketler Hukuku, Ticaret ve Şirketler Hukuku, ticari faaliyetlerde gerekli olan hukuk kurallarının hayata geçirdiği spesifik bir hukuki alandır. Bireyler ve şirketler arasındaki ticari faaliyetlerde karşılaşılan ilişkiler, şirketler hukuku mevzuatlarına göre düzenlenmektedir. Şirketler hukuku, ticaret hukukunun bir alt dalı olarak görülebilmektedir. Bu noktada şirketlerin ticari faaliyetlerde gerçekleştirilmesinde söz konusu şirketlerin; Kurulmasında Başka şirketler ile birleştirilmesinde Birkaç farklı şirkete bölünmesinde Başka bir bireye veya kuruma devir edilmesinde Mevcut durumdaki tipinin ve faaliyet alanlarının değiştirilmesinde Tasfiye edilmesinde hukuki esas ve usulleri belirleyen hükümler şirketler hukuku bünyesinde toplanmaktadır. Dolayısıyla söz konusu faaliyetlerde şirketlerin karşılaştığı tüm hukuki ilişkileri inceleyen dal, şirketler hukuku…
Strazburg Cad. Bina No: 10 Kat:3 Daire: 9-10-11-12 PK:06410 Sıhhiye - Çankaya - ANKARA