İlkay Hukuk Blog

Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak Suçunun Unsurları

Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak Suçunun Unsurları YARGITAY KARARI: TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE SOKMAK SUÇU BERAAT KARARI YARGITAY Ceza Genel Kurulu  ESAS: 2012/1566 KARAR: 2014/32 AÇIKLAMALAR Daire Üyesi M. A.; “Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçu kasten işlenen bir suçtur. Olayımızda sanığın kasten kırmızı ışıkta geçtiğine dair hiçbir delil yoktur. Eylemi dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılıkla yaralamalı trafik kazasına sebebiyet vermektir. Bu suç da taksirle işlenmiştir. Ayrıca yaralanan kişiler şikâyetçi olmamıştır. Mahkemenin kasten trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan beraat kararı vermesi doğru olduğundan bozma düşüncesine iştirak etmiyorum” görüşüyle karşı oy kullanmıştır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise 20.03.2012 gün ve 255456 sayı ile; “TCK’nun 179/2. maddesinde düzenlenen ‘trafik…

Suç Delillerini Yok Etme Gizleme Veya Değiştirme

Suç Delillerini Yok Etme Gizleme Veya Değiştirme Türk Ceza Kanunu  Madde : 281  Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme (1) Gerçeğin meydana çıkmasını engellemek amacıyla, bir suçun delillerini yok eden, silen, gizleyen, değiştiren veya bozan kişi, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Kendi işlediği veya işlenişine iştirak ettiği suçla ilgili olarak kişiye bu fıkra hükmüne göre ceza verilmez. (2) Bu suçun kamu görevlisi tarafından göreviyle bağlantılı olarak işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır. (3) İlişkin olduğu suç nedeniyle hüküm verilmeden önce gizlenen delilleri mahkemeye teslim eden kişi hakkında bu maddede tanımlanan suç nedeniyle verilecek cezanın beşte dördü indirilir. YARGITAY…

Kiracıya Tazminat Davası

Kiracıya Tazminat Davası YARGITAY KARARı KİRACIYA TAZMİNAT DAVASI T.C. YARGITAY 6.Hukuk Dairesi Esas:  2014/6875 Karar: 2014/9815 Karar Tarihi: 16.09.2014 TAZMİNAT DAVASI – PROTOKOLDEN KAYNAKLANAN UYUŞMAZLIKLARIN DA KİRA İLİŞKİSİNDEN KAYNAKLANDIĞI – DAVALARIN AYNI HUKUKİ İLİŞKİDEN KAYNAKLANIYOR OLMASI VE ARALARINDA SEBEP SONUÇ İLİŞKİSİ BULUNUYOR OLMASI NEDENİYLE DAVALARIN BİRLİKTE GÖRÜLMESİ GEREKTİĞİ ÖZET: Taraflar arasında 01.01.2001 başlangıç tarihli ve 6 yıl süreli kira sözleşmesinin varlığı konusunda uyuşmazlık bulunmamaktadır. Sözleşmeye konu işyeri çay bahçesi niteliğinde olup kiralanan, belediye ile düzenlenen 05.05.2008 tarihli protokol kapsamında davacılar tarafından geçici olarak tahliye edilmiştir. Davacılar protokolde belirtilen koşullar dairesinde kiralananın kendilerine iade edilmesi, teslimde yaşanan gecikme nedeniyle maddi ve manevi tazminat isteminde bulunmuştur….

İcra İnkar Tazminatının Reddi

İcra İnkar Tazminatının Reddi İcra İnkar Tazminatının Reddi konulu yargıtay kararı. YARGITAY KARAR: İCRA İNKAR TAZMİNATININ REDDİ T.C. YARGITAY T.C. YARGITAY 6.Hukuk Dairesi Esas:  2014/3621 Karar: 2014/4198 Karar Tarihi: 02.04.2014 TALEP : İTİRAZIN KALDIRILMASI DAVASI – BORÇLUNUN TALEP EDİLEN MİKTARDA BORCU BULUNMADIĞINI BEYANLA BORCA FAİZE VE TÜM FERİLERİNE İTİRAZ ETTİĞİ – DAVADAN ÖNCE ASIL ALACAK VE FAİZİ ÖDENDİĞİNDEN İCRA İNKAR TAZMİNATINA KARAR VERİLEMEYECEĞİ – HÜKMÜN BOZULMASI ÖZET: Davalı borçlu talep edilen miktarda borcu bulunmadığını beyanla borca, faize ve tüm ferilerine itiraz etmiştir. Davalı borçlunun borca itirazından sonra asıl alacağın ve faizin süresi içinde ödendiği taraflar arasında uyuşmazlık konusu değildir. Mahkemece, asıl alacak ve işlemiş faiz dışında…

Kapıcı Hizmet Tespit Davası

Kapıcı Hizmet Tespit Davası YARGITAY KARARI: KAPICI HİZMET TESPİT DAVASI T.C. YARGITAY 10.Hukuk Dairesi Esas:  2014/17266 Karar: 2014/23288 Karar Tarihi: 10.11.2014 HİZMET TESPİTİ İSTEMİ – DAVACININ ÇALIŞTIĞINI İDDİA ETTİĞİ DÖNEMLERDEKİ MUHTARLIKTAN VEYA ZABITADAN DA SÖZÜ EDİLEN BİNAYA İLİŞKİN KAPICILIKLA İLGİLİ KAYIT VE BELGELER OLUP OLMADIĞI SORULARAK ÇALIŞMASININ TESPİTİNE KARAR VERİLMESİ GEREĞİ ÖZET: Davacının çalıştığını iddia ettiği dönemlerdeki muhtarlıktan veya zabıtadan da sözü edilen binaya ilişkin kapıcılıkla ilgili kayıt ve belgeler olup olmadığı sorulmalı, varlığının tespiti halinde dosya içerisine yöntemince celbi sağlanarak davacının iddialarını teyit edip etmediği yönünden değerlendirilmelidir. Yapılan tüm bu değerlendirmeler sonunda; davacının, tam gün çalışması gerçek ise, davasının tam gün üzerinden, kısmi süreli…

AVUKATA SORU SORUN

Bize Ulaşın




[recaptcha]

BİZE ULAŞIN

İletişim Bilgileri