Konu: avukatları

Yurtdışı Borçlanması Nasıl Yapılır?

yurtdışı borçlanması nasıl yapılır

Yurtdışı Borçlanması Nasıl Yapılır? Yurtdışı borçlanması, vatandaşların yurtdışında geçirdikleri sürelerin, Türkiye’de sigortalı olarak geçirilmiş gibi sayılmasına olanak tanıyan kanuni bir borçlanma türüdür. Özellikle yurtdışında yaşayan gurbetçiler tarafından sıklıkla başvurulan bu yöntem, yurtdışında geçirilen sürelerin kanıtlanması ile mümkündür. Yurtdışı borçlanması için gerekli hesaplamaların yapılması halinde SGK’ya borç ödenerek emekli olunabilir. Yurtdışında geçen sürelerin Türkiye’de borçlanılması için kanunlarımızda farklı şartlar sayılmıştır. Yurtdışı borçlanması yapabilmek için söz konusu sürelerin ve şartların taşındığının belgelenerek ilgili kuruma teslim edilmesi gerekmektedir. Yurtdışında geçirilen sürelerin SGK’ya bildirilmesi ile emeklilik hakkı elde edilebilir. Yurtdışı Borçlanması Nedir? Yurtdışında yaşamış ve yurtdışında kaldıkları sürelerin Türkiye’de geçmiş sigortalılık sürelerine eklenmesini isteyen vatandaşlar…

İcra Takibi Nasıl Açılır

İcra Takibi Nasıl Açılır? İcra takibi nasıl yapılır sorusu, hem avukatların hem de alacaklıların merak ettiği konulardandır. İcra takibinin amacı, alacağın tahsil edilmesidir. Bunun için de icra müdürlüklerine başvurmak ve işlem başlatmak gerekmektedir. İcra takibinde bulunmak için avukat olmak gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Ancak işlemin profesyonel çerçevede yürümesi için bir avukatla çalışmak en doğrusu olacaktır. İcra Takibi Türleri: İcra takibini başlatmadan evvel, öncelikle hangi tür icra takibi yapacağınızı bilmeniz gerekmektedir. İcra takibi nasıl başlar sorusundan önce, hangi icra takibini başlatmalıyım merak edilmelidir. İcra takip türleri üçe ayrılmaktadır: İlamlı İcra İlamsız İcra Kambiyo Senetlerine Özgü İcra Takibi Mahkeme kararına ilam denilmektedir. Bu…

Asliye Hukuk Mahkemesine Dava Nasıl Açılır?

Asliye Hukuk Mahkemesine Dava Nasıl Açılır? Asliye hukuk mahkemesine dava açma uygulamasıyla ilgili hükümler Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nda düzenlenmiştir. Hukuk sistemimizde davalar; hukuk ve ceza davaları olarak ikiye ayrılmaktadır. Ceza davalarının açılması için suç duyurusunda bulunulması gerekmektedir. Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan suç duyurularının ardından yetkili makamlarda ceza davaları açılabilmektedir. Ancak hukuk davaları başvuru yoluyla açılabilmektedir. Hukuk Muhakemeleri Kanunu’na tabi hukuk davalarının usul ve esasları belirli bir çerçeve içine alınmıştır. Asliye hukuk mahkemesine dava açmak, mahkeme huzurunda bir hakkın talep edilmesi anlamına gelmektedir. Söz konusu hak talebi bir kişiye yöneltilmiş olabileceği gibi aynı zamanda bir kuruluşa karşı da yöneltilmiş olabilmektedir. Asliye hukuk mahkemesine dava…

Yaralamalı Trafik Kazası Tazminat Davası

Yaralamalı Trafik Kazası Tazminat Davası Yaralamalı Trafik kazası Tazminat davası artık gerek görsel gerekse yazılı basında sıkça duyulan davalar arasında yerini almaktadır. Dünyada ve ülkemizde teknolojinin ve alım gücünün artması ile günlük yaşantıda yaşanan sıkıntılarda hergeçen gün artmaktadır. Hergün yaralamalı trafik kazalarını duymak artık hayatın olağan akşı şeklini almaya doğru gitmektedir. Acaba düşündük mü, hergün duyulan yaralamalı trafik kazalarında giden canlar ve yaşanan üzüntülerin büyüklüğünü. Günümüzde araçların çoğalması, trafiğin artması,yeterli eğitim verilmemesi, trafik kurallarına uyulmaması, karayollarından kaynaklanan kusur ve aksaklıklar, alkollü araç kullanımı, uykulu araç kullanma, gibi sebeplerden yüzlerce maddi hasarlı, yaralamalı trafik kazası ve yaralamalı trafik kazası meydana gelmektedir. Meydana gelen Trafik kazalarında can veya vücut…

AVUKATA SORU SORUN

Bize Ulaşın




[recaptcha]

BİZE ULAŞIN

İletişim Bilgileri