Konu: boşanma davası

Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması Nedeni İle Boşanma

Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması Nedeni İle Boşanma Nasıl OLur? Evlilik birliğinin temelinden sarsılması veya şiddetli geçimsizlik nedeni ile boşanma; boşanmaya sebep olarak gösterilen genel nedenler arasında yer alan çekişmeli boşanma davası türüdür. Hukuki çerçevesi Türk Medeni Kanunu’nun 166. maddesinde yer alan hükümlere göre belirlenen evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeni ile boşanma davaları, aynı zamanda eşler arasında şiddetli geçimsizlik olduğunun da göstergesi olarak kabul edilmektedir. İlgili kanunda yer alan hükme bakıldığında; “Evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenemeyecek derecede temelden sarsılmış olursa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir.” denilmektedir. Buna göre evlilikte ortak yaşamı sürdürme de eşlerden beklenmeyecek bir düzeyde evlilik birliğinin…

Boşanma Davası Ankara

Boşanma Davası Ankara. Boşanma davaları, evliliklerinde sorunlar yaşayan çiftlerin gerekli sebepleri gerekçe göstererek açtıkları dava olarak adlandırılır.  Boşanma davaları iki şekilde görülür. Anlaşmalı ve çekişmeli boşanma davaları olarak çiftler Aile Mahkemelerine başvuruda bulunabilir. Anlaşmalı boşanma davalarında boşanma olayı daha çabuk sonuçlanır. Bu davada, çiftler aralarında anlaşarak çocuklarının velayetlerinin kimde olacağını ve maddi konular hakkında uzlaşıp hızlı bir şekilde boşanma işlemlerini gerçekleştirebilir. Anlaşmalı boşanma davasından sonra boşanma avukatları hukuki süreçte çiftlere yardımcı olabilir. Çekişmeli boşanma davalarında ise muhakkak mahkeme aşamasında boşanma avukatlarının çiftler arasında geçimsizlikten kaynaklanan sorunları mahkemede sunması gerekir. Bazı durumlarda özel boşanma davaları da yapılır. Bu durumlar aşağıda şu şekilde…

Boşanma Davası Ve Kararları

boşanma davasında verilen örnek kararlar

Boşanma Davası Ve Kararları Boşanma, toplumdan topluma hatta kişiden kişiye değişen bir kavram olmakla birlikte hemen herkesin üzerine bir fikir beyan ettiği bir kurumdur. Geçerli olarak kurulan evliliğin, kanunda öngörülen sebeplere dayanarak mahkeme kararı ile sona ermesine boşanma denir. Bir şekilde, usulüne uygun kurulmuş olan bir dünyanın yıkılmasının adına boşanma diyebilir miyiz? Ya da bunun daha güzel ve daha sağlıklı bir hayata erişmek için bir kapı olarak görebilir miyiz? Boşanmayı gerektiren hallerin varlığı ve dayandığı gerekçeler bir hayli fazladır. Burada bilmemiz gerek şey şu ki; bugün, birçok toplumda evlilikten daha çok boşanma kurumu konuşulmaktadır. Başta bu kurumun toplumdan topluma değiştiğini…

AVUKATA SORU SORUN

Bize Ulaşın




[recaptcha]

BİZE ULAŞIN

İletişim Bilgileri