Konu: boşanma davaları

Boşanma Davası Nasıl Açılır Nereye Başvurulur

Boşanma Davası Nasıl Açılır Nereye Başvurulur? Boşanma davası; çeşitli nedenleri öne sürerek evlilik birliğini sonlandırmak isteyen tarafların karşılıklı ya da tek taraflı olarak yetkili mahkemeye başvuruda bulunarak mahkeme ilamı ile evlilik birliğinin sonlandırılmasını talep ettikleri bir dava türüdür. Aile hukuku kapsamında en sık görülen davalardan biri olan boşanma davasının da diğer davalarda olduğu gibi birtakım usul ve esasları bulunmaktadır. Bu noktada tarafların dikkatli olmaları tavsiye edilmektedir, çünkü boşanma davalarının yargılama usulleri son derece teknik ayrıntılardan oluştuğundan, boşanma sürecinde yapılan usul yönünden bir hata çok ciddi hak kayıplarına neden olabilmektedir. Boşanma davası yalnızca eşlerin evlilik birliğinin sonlandırılmasını değil, aynı zamanda maddi birtakım…

Boşanma Davası Ne Kadar Sürer

Boşanma Davası Ne Kadar Sürer Boşanma Davası Ne Kadar Sürer veya süreceği boşanma davasının açıldığı adliyedeki aile mahkemesinin iş yoğunluğuna, iş yüküne bağlıdır. Ayrıca boşanma davasında ki süre boşanma davasının türüne, davanın ispatınada bağlıdır. Boşanma davası anlaşmalı ve çekişmeli olarak açılır davanın özelliğine göre, ne kadar sürer sorusunun cevabı alınmış olur. Boşanma davasında ne kadar sürer sorusunun en kısa sürede sonuçlanan dava şeklidir. Anlaşmalı boşanma davası ilk duruşma sonunda eksik hususun bulunmaması durumunda sonuçlanır. Anlaşmalı boşanma davası 3 gün ile 15 gün içerisinde sonuçlanan davalardandır. Anlaşmalı boşanma davası, eşlerin birlikte müracaat ederek yada bir eşin açtığı boşanma davasını diğer eş tarafından da kabul edilmesi durumunda…

Boşanma Davası Yetki İtirazı

Boşanma Davası Yetki İtirazı Boşanma Davası Yetki İtirazı, Yetkinin kesin olduğu davalarda, mahkeme yetkili olup olmadığını, davanın sonuna kadar kendiliğinden araştırmak zorundadır. Taraflar da mahkemenin yetkisiz olduğunu her zaman ileri sürebilir. Mahkeme, yetkisizlik kararında yetkili mahkemeyi de gösterir. Yetkinin kesin olmadığı davalarda, davalı, süresi içinde ve usulüne uygun olarak yetki itirazında bulunmazsa, davanın açıldığı mahkeme yetkili hale gelir. Boşanma Davası Yetki İtirazı, Yetkisizlik kararı verilmesi halinde, taraflardan birinin, bu karar verildiği anda kesin ise bu tarihten, süresi içinde kanun yoluna başvurulmayarak kesinleşmiş ise kararın kesinleştiği tarihten; kanun yoluna başvurulmuşsa bu başvurunun reddi kararının tebliğ tarihinden itibaren iki hafta içinde kararı veren…

AVUKATA SORU SORUN

Bize Ulaşın




[recaptcha]

BİZE ULAŞIN

İletişim Bilgileri