Konu: Anlaşmalı Boşanma Protokolü

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Nasıl Hazırlanır

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Nasıl Hazırlanır Evlilik birliğini sağlayamayan eşler tarafından Türk Medeni Kanunu çerçevesinde belirlenmiş olan koşullara uygun olmak şartı ile boşanma davası açabilme hakkı verilmektedir. Günümüz Türkiye’sinde çeşitli nedenler dolayısı ile evlilik birliğinin devam ettirilememesi dolayısı ile açılan boşanma davaları niteliklerine ve durumlarına göre farklı türlerde uygulanmaktadır. Bu çerçevede de son dönemlerde daha yoğun şekilde artışın görüldüğü anlaşmalı boşanma davaları öne çıkıyor. Anlaşmalı boşanma davasının mahkeme tarafından olumlu şekilde sonuçlandırılabilmesi açısından en fazla dikkat edilmesi gereken hususların başında boşanma protokolünün düzenlenmesi üzerindedir. Eşler tarafından bir anlaşmalı boşanma protokolü oluşturularak, boşanma iradelerini ve boşanma koşullarını yazılı hale getirmeleri gerekiyor. Boşanma…

Anlaşmalı Boşanma

Anlaşmalı Boşanma Anlaşmalı boşanma, Türk medeni kanununun 166. Maddesinin 3. Fıkrasında yer alan ve aile yapısının temelden bozulması nedeniyle açılan davalardan olup, günümüzde sıkça açılan boşanma davalarının başında gelmektedir. Anlaşmalı boşanma ile evliliklerinde anlaşamayan eşler aralarında anlaşarak boşanabilirler. Anlaşmalı boşanmanın ilk şartı her iki tarafından karşılıklı olarak anlaşmaları ve boşanmayı kabul etmeleri gerekmektedir. Anlaşmalı Boşanma Avukat Anlaşmalı Boşanma ile ilgili olarak avukat desteği alınmasında, haklarınızın belirlenmesinde ve hak ettiklerinizin alınmasında önemli ölçüde faydası olacaktır. Anlaşmalı boşanma öncesi avukat ile yapılacak görüşmede, evliliğin süresi, eşlerin ekonomik durumu, yaşı, varsa çocuklar ve ihtiyaçları ile eşlerin yeniden evlenme durumu, evliliği sarsan ve boşanmaya sebep olaylar, edinilmiş malların toplam değeri göz önünde tutularak, anlaşmalı veya çekişmeli…

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi Anlaşmalı Boşanma davası açılırken Aile Mahkemesine Müracaat edilmesi halinde anlaşmalı boşanma dava dilekçesi ile birlikte başvuru yapılması gerekmektedir. Anlaşmalı boşanma dava dilekçesi hazırlanırken avukat desteği alınmasını tavsiye ediyoruz. Anlaşmalı boşanma dava dilekçesi ile birlikte ek olarak anlaşmalı boşanma protokolüde eklenmesi gerekmektedir. ANLAŞMALI BOŞANMA DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ … AİLE MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ’NE DAVACI                           : TC KİMLİK NUMARASI     : ADRES                            : VEKİLİ                          …

AVUKATA SORU SORUN

Bize Ulaşın




[recaptcha]

BİZE ULAŞIN

İletişim Bilgileri