Konu: anlaşmalı boşanma

Anlaşmalı boşanmak için ne yapmak gerekli? Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi ve Protokolü Nasıl Hazırlanır?

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi ve Protokolü Nasıl Hazırlanır?

Anlaşmalı boşanma, eşler arasında mutabakat sağlanarak yapılan boşanmadır. Bu tür bir boşanma, eşlerin kendi aralarında anlaştıkları şartlar çerçevesinde gerçekleşir ve genellikle daha hızlı ve daha uygun maliyetli olur. Anlaşmalı boşanma için, eşlerin ilişkileri konusunda mutabakat sağlamaları gerekir. Bu mutabakat, boşanma sebeplerine ilişkin anlaşma, çocuk bakımı, çocukların yerleşim yeri, maddi haklar ve yükümlülükler gibi konuları kapsayabilir. Eşler bu konularda anlaştıkları takdirde, boşanma davası açmak için bir avukata ihtiyaç duymayacaklardır. Ancak, anlaşmalı boşanma süreci bir avukat tarafından yönetilebilir ve bu, eşlerin anlaşmalarının yasal olarak bağlayıcı hale getirilmesini sağlar. Bu nedenle, anlaşmalı boşanma sürecinde bir Avukatdan yardım almak yararlı olabilir. Anlaşmalı boşanma süreci,…

Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açılır

Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açılır Aile Hukuku’nun en önemli kısmını oluşturan boşanmanın kanunda sayılan genel boşanma sebeplerinden anlaşmalı boşanma ve Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açılır başlıkları altında incelenmiştir. Uygulamada fazlaca karşımıza çıkan anlaşmalı boşanma müessesinin tarihi sürecine kısaca değinilmiş olup, Türk Hukukunda 1988 yılında yapılan değişikliklerle kanunlaşmış ve günümüze kadar gelmiştir. 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 166/3. maddesinde yer alan hükme göre anlaşmalı boşanmanın gerçekleşebilmesi için şartlar sayılmıştır. Bu şartların tümü aynı anda sağlanması gerekir. Aksi takdirde açılan dava TMK m.166/1,2 hükümlerine göre değerlendirilerek sonuçlandırılır. Madde hükmü gereğince anlaşmalı boşanmanın taşıması gereken şartlar aşağıda açıklanmış, doktrindeki görüşler ve Yargıtay kararları ile somutlaştırılmaya…

Anlaşmalı Boşanma Davaları

Anlaşmalı Boşanma Davaları Anlaşmalı Boşanma Davaları konusu ile ilgili açıklamalı bilgilere yazımızda yer verilmiştir. Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açılır sorusunda cevaplayacak olursak, Eşler evlilikleri 1 yılı doldurması şartı ile  boşanma konusunda anlaşmaları durumunda Aile mahkemesine başvurmaları sonucu dava ortalama 1 ay içerisinde sonuçlanmaktadır. Boşanma sürecinin daha kısa sürede sonuçlanmasını istemeniz durumlarda ise taraflar mahkeme işin aciliyetini belirten dilekçe ile müracaat etmesi durumunda  mahkeme en uygun ve yakın tarihte duruşma günü verecektir. Anlaşmalı Boşanma davası mahkemelerin yoğunluğuna göre birgünde dahi davayı sonuçlanmaktadır. Şuanda ülkemizde boşanma davalarında ençok açılan boşanma davalarından biridir. Anlaşmalı boşanma davasının ilk önce yapılması gereken boşanma protokol hazırlamaktır. Anlaşmalı boşanma protokolün imzalanması sonucu…

AVUKATA SORU SORUN

Bize Ulaşın




[recaptcha]

BİZE ULAŞIN

İletişim Bilgileri