Miras Paylaşımının İptali

Miras Paylaşımının İptali

  • Mirasçılar, “Terekenin Taksimi/ Paylaşımı Davası” açmadan; kendi aralarında anlaşarak da müşterek malik oldukları taşınmazı paylaşabilirler. Bu konuda 2 çeşit anlaşma söz konusudur:  Fiili anlaşma: Bu çeşit anlaşmada; taraflar önce paylarını ayırırlar; sonra anlaşarak veya kura çekerek paylarını alırlar.  Miras sözleşmesine göre paylaşma: Taraflar yazılı bir sözleşme yaparlar. Bunda, kimin ne alacağını gösterirler. Bu sözleşmenin yazılı olması şarttır. Sözleşmeyi yapan mirasçılardan herhangi biri ehliyetli değilse ve sözleşme hata, hile yahut zorlamayla yapılmışsa; bundan zarar gören mirasçı Taksimin Feshi Davası açabilir.

MİRAS PAYLAŞIMININ İPTALİ DAVASI NE ZAMAN AÇILIR

  • Ehliyetsizliğe dayandırılarak açılan dava davanın 10 yıl içinde açılması gerekir. Hata, hile veya zorlamaya dayandırılarak açılan davanın bu sebeplerin kalktığı günden itibaren 1 yıl içinde açılması gerekir.  Gabine dayandırılarak açılan davanın, taksimin yapıldığı günden itibaren 1 yıl içinde açılması gerekir.

MİRAS PAYLAŞIMININ İPTALİ DAVASI NEREDE AÇILIR

  •  Miras Paylaşımının İptali Miras bırakanın yerleşim yeri Sulh Hukuk Mahkemesinde açılır.

MİRAS PAYLAŞIMININ İPTALİ DAVASI NASIL AÇILIR VE GÖRÜLÜR

  •  Miras Paylaşımının İptali Davasını açan mirasçı dışında kalan mirasçıların hepsine yöneltilir.  Miras Paylaşımının İptali  Davası Tarafların iddia ve savunmaları sonunda hâsıl olan kanaate göre karar verilir.

 

1 SORULAR

  1. ARZU IZATOV dedi ki:

    Miras Paylaşımının İptali Bu dava Hakkında bazı sorular aklıma takıldı.

AVUKATA SORU SOR

 

AVUKATA SORU SORUN

Bize Ulaşın




[recaptcha]

BİZE ULAŞIN

İletişim Bilgileri