Boşanma Davası Avukat Ve Danışmanlık

Boşanma Davası Avukat Ve Danışmanlık

Boşanma Davaları Avukat Ve Danışma

Boşanma medeni kanunumuzda geniş yer alan konularda olup, toplum ve teknolojinin artması ile gündemdeki yerini hep koruyacağına benzemektedir. Genel anlamda boşanma konusu ele alınacak olursak evlenmenin boşanma ile sonuçlanabilmesi için sorunların çözülmesi halinde aile mahkemesindeki davanız boşanma ile karar verilecektir. Bu sorunlar, çocuk varsa velayet, eş ve çocuk için nafaka, mal paylaşımı, maddi ve manevi tazminat konularıdır.

Yukarıda belirtilen sorunların çözümü halinde boşanmaya karar verileceğinden, eşler kendi aralarında anlaşarak, anlaşmalı boşanma davası açabilirler, yada aile mahkemesine boşanmaya sebep olaylar belirtilerek, eşin kusurlu olduğu ispat edilmesi halinde,  aile mahkemesi boşanmaya karar verebilecektir.

Boşanma Davalarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Aile içi şiddet, aile içi sorunlar ve çok daha fazlası nedeni ile Türkiye’ de boşanma davası sayısı ciddi oranda artış gösteriyor. Dünya genelinde de toplumlar açısından kronik bir problem haline gelen boşanma davalarındaki artışlar, aile birliğinin önemli oranda zedelenmesine neden oluyor. Ancak boşanma davaları hem kadın hem de erkek açısından aile birliğinin sürdürülebilirliğinin olanaksız hale geldiği durumlarda son derece önemli bir yasal hak etkisi teşkil ediyor.

Özellikle de son yıllarda aile içi şiddet ve kadına şiddet gibi konularda son derece yüksek bir yüzdenin yakalandığı Türkiye’ de bayanların mevcut olan bu yasal haktan yararlanarak, yaşadıkları eziyete son verebilme imkanı bulunuyor.

Türkiye’ de Türk Medeni Kanununun kapsamında belirtilmiş olan koşullar çerçevesinde aile birliğinin sağlıklı şekilde sürdürülebilmesinin mümkün olmaması durumunda boşanma davası açabilme imkanı bulunuyor. Ancak günümüzde pek çok kişi boşanma davası açmak için genel olarak çevreden duyduğu bilgiler üzerinden hareket ediyor ki bu durumda son derece geniş bir kapsama sahip olan ve komplike yapıya sahip olan boşanma davalarında tarafların ciddi hak kayıpları ile karşı karşıya kalmasına neden olabiliyor.

Boşanma Davası 3 Yıl Açılamaz

Aile birliğinin sürdürülebilir durumda olmaması üzerine aile birliğini kuran taraflardan birisinin boşanma davası açması ve bu dava sürecini bilinçsiz bir şekilde yürütmesi sonucunda Aile Mahkemesi tarafından boşanma davasının reddine karar alınabilir. Bu durumda boşanma davası 3 yıl boyunca tekrar açılamaz.

Bu yüzden boşanma davası sürecine iyi bir şekilde hazırlanılması ve gerekli olan evrakları boşanmaya konu olan durum, olay ya da husus ile ilgili mevcut kanıtları da eksiksiz bir şekilde hazırlayarak başvuruda bulunulmalıdır. Hatta bu konuda profesyonel hukuk desteğinin alınması günümüzde zaten çok zor boşanma kararı almak durumunda kalan bayanların, dava sürecinde olumsuzluklar ile karşı karşıya kalmasının önüne geçilebilmesi açısından çok önemlidir.

Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Aile birliğinin sona erdirilmesi hedefi ile taraflardan birisinin boşanma davası açabilmesi için öncelikli olarak tarafların ortak şekilde son 6 aydır ikamet ettikleri yerdeki ya da taraflardan birisinin son 6 aydır ikamet ettiği yerdeki bir Aile Mahkemesi yoksa Asliye Hukuk Mahkemeleri’ ne başvuru gerçekleştirmesi gerekir. 4721 sayılı Türk Medeni Kanununda boşanma davaları aile birliğinin sona erdirilmesi şeklinde tanımlanırken,  boşanma nedenleri özel ve genel şeklinde 2 kategoride değerlendirilir.

Türk Medeni Kanununda boşanma davasının ‘özel nedenleri’ net şekilde açıklanır. Bu nedenlerin davacı tarafından ispat edilmesi durumunda Aile Mahkemesi tarafından hemen kabul kararı alınır. Bu nitelikteki özel nedenler arasında; hayata kast, kötü ve onur kırıcı eylemler, suç işleme ve haysiyetsiz yaşam sürdürme, terk etme, akıl sağlığı sorunları şeklindedir.

Genel boşanma davası nedenleri ise evlilik birliğinin temelden sarsılmasına neden olan ve 4721 sayılı Türk Medeni Kanunun 166.maddesi dahilinde açıklanmış olan durumlar, olaylar ve hususlardır.

15 SORULAR

  1. BİCEM BOLAYIR dedi ki:

    Boşanma Davası Avukat Ve Danışmanlık Sözleşme var nasıl bir yasal işlem başvurusunda bulunabilirim ikametim adana yalnız..

  2. NUR GÖK dedi ki:

    Boşanma Davası Avukat Ve Danışmanlık Davayı ben hangi mahkemede açabilirim.. Davanın yetkili mahkemesi neresidir.. Saygılarımla.

  3. RESUL BÜYÜKKANAT dedi ki:

    Boşanma Davası Avukat Ve Danışmanlık Bu davada bir çok talebim oldu hiç bir şekilde sonuç alamadım bundan sonra ne yapılabilir.

  4. FERHAT KAYHAN dedi ki:

    Boşanma Davası Avukat Ve Danışmanlık Davada zaman aşımı süresi var mı? Dava zaman aşımı süresini belirtirseniz sevinirim..

  5. EMRAH ÖZYILMAZ dedi ki:

    Boşanma Davası Avukat Ve Danışmanlık Dava ve avukat masrafları konusunda bilgi verebilir misiniz?

  6. YÜSRA CAVALI dedi ki:

    Boşanma Davası Avukat Ve Danışmanlık Sayın İlkay hukuk bürosu, bu davayı açmayı düşünüyorum..

  7. LEYLA SEZGİN dedi ki:

    Boşanma Davası Avukat Ve Danışmanlık Davayı ben hangi mahkemede açabilirim.. Davanın yetkili mahkemesi neresidir.. Saygılarımla.

  8. KOREL ESKİMEN dedi ki:

    Boşanma Davası Avukat Ve Danışmanlık Bu davada bir çok talebim oldu hiç bir şekilde sonuç alamadım bundan sonra ne yapılabilir.

  9. NURÇİN TUNÇER dedi ki:

    Boşanma Davası Avukat Ve Danışmanlık Sizden randevu almak istiyorum.Yardımcı olurmusunuz?

  10. ÇAYAN ARUNTAŞ dedi ki:

    Boşanma Davası Avukat Ve Danışmanlık Aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim.. Başarılar dilerim..

  11. SUZAN TÜMER dedi ki:

    Boşanma Davası Avukat Ve Danışmanlık Konuyla ilgili bilgi verirseniz ona göre bir yol izlemek isterim teşekkür ederim iyi çalışmalar.

  12. KADER GÜRATA dedi ki:

    Boşanma Davası Avukat Ve Danışmanlık hukuk mahkemesine başvuru dilekçe örneği bulabilirmiyim..

  13. KÜRŞAT EMRE dedi ki:

    Boşanma Davası Avukat Ve Danışmanlık Öncelikle bu bizleri aydınlattığınız için teşekkür ederim. Ankara dışına hizmetiniz var mı?

  14. NİHAL SEVİL dedi ki:

    Boşanma Davası Avukat Ve Danışmanlık Makaleniniz davası ile ilgili net bir yazı olmuş.. teşekkürler..

  15. AYKUT TÜRKKAN dedi ki:

    Boşanma Davası Avukat Ve Danışmanlık Davanın şekli zamanı ve basarı olanağımız tam olarak nedir sizden bilgi rica edebilirmiyim…

AVUKATA SORU SOR

 

AVUKATA SORU SORUN

Bize Ulaşın




[recaptcha]

BİZE ULAŞIN

İletişim Bilgileri