Konu: Anlaşmalı boşanma ankara

Anlaşmalı Boşanmada Avukat Ücretini Kim Öder?

Anlaşmalı Boşanmada Avukat Ücretini Kim Öder?

Anlaşmalı Boşanmada Avukat Ücretini Kim Öder? Anlaşmalı boşanma, tarafların evlilik birliğini sona erdirme konusunda her konuda uzlaşarak tek celsede boşanmasını sağlayan hızlı ve pratik bir hukuki yoldur. Ancak bu sürecin hukuken sorunsuz işlemesi için çoğu zaman taraflar bir avukattan destek almayı tercih eder. İşte bu noktada sıkça sorulan kritik bir soru gündeme gelir: “Anlaşmalı boşanmada avukat ücretini kim öder?” Tarafların Kendi Avukatları Varsa Ücreti Kim Öder? En ideal ve yaygın yöntem, her iki tarafın kendi avukatını tutmasıdır. Bu durumda: Her taraf, kendi avukatının ücretini kendisi öder. Avukatla yapılan sözleşmeye göre ücret, protokolün hazırlanması, dava dilekçesinin sunulması ve duruşmaya katılma gibi…

Anlaşmalı Boşanma Tebligatı Kaç Günde Gelir?

Anlaşmalı Boşanma Tebligatı Kaç Günde Gelir?

Anlaşmalı Boşanma Tebligatı Kaç Günde Gelir? Anlaşmalı boşanma, eşlerin boşanmanın şartlarında mutabık kalıp hızlı şekilde evlilik birliğine son verdiği en pratik yoldur. Ancak, duruşmadan sonra tarafların beklediği en kritik belge boşanma kararının tebliğidir. Çünkü bu tebligat ile birlikte boşanma resmî olarak kesinleşir ve nüfusa işlenebilir. Peki, anlaşmalı boşanma sonrası mahkeme tebligatı kaç günde gelir? İşte süreci adım adım açıklıyoruz. 1. Duruşmadan Sonra Ne Olur? Tarafların anlaşmalı boşanma protokolüyle birlikte mahkemeye başvurduğu ve hâkimin boşanma iradesini kabul ettiği duruşma sonrasında: Hâkim gerekçeli kararı yazar. Bu karar yazıldıktan sonra taraflara (ya da avukatlarına) tebligatla gönderilir. 2. Anlaşmalı Boşanma Tebligatı Ne Kadar Sürede…

Yabancı Eşten Anlaşmalı Boşanma Mümkün mü? İki Yabancı Türkiye’de Anlaşmalı Boşanabilir mi?

Yabancı Eşten Anlaşmalı Boşanma Mümkün mü? İki Yabancı Türkiye’de Anlaşmalı Boşanabilir mi?

Yabancı Eşten Anlaşmalı Boşanma Mümkün mü? İki Yabancı Türkiye’de Anlaşmalı Boşanabilir mi? Anlaşmalı boşanma, eşlerin boşanma, mal paylaşımı, nafaka, tazminat ve çocukların velayeti gibi tüm konularda uzlaşarak, kısa sürede ve daha az stresle evliliklerini sona erdirmeleri anlamına gelir. Anlaşmalı boşanma, Türk Medeni Kanunu’nun 166/3. maddesi uyarınca düzenlenmiştir ve eşlerin en az bir yıl evli olmaları şartıyla gerçekleştirilir. Yabancı Uyruklu Eşten Nasıl Boşanılır? Yabancı uyruklu bir eşten boşanmak için Türkiye’de genel boşanma prosedürleri uygulanır. Boşanma davası, Türkiye’de açılabilir ve Türk hukukuna göre yürütülür. Yabancı eşin ikametgahı, ülkesindeki hukuk sistemi gibi unsurlar da davanın seyrini etkileyebilir. Eğer eş Türkiye’de bulunuyorsa, davayı Türkiye’de…

AVUKATA SORU SORUN

Bize Ulaşın




    [recaptcha]

    BİZE ULAŞIN

    İletişim Bilgileri