İlkay Hukuk Blog

Babalık Davası Ne Kadar Sürer?

nesebin reddi davası ne kadar sürer

Babalık Davası Ne Kadar Sürer? Babalık davasının süreci davanın özelliğine göre değişiklik göstermektedir. Davaların genel anlamda karışık bir seyri olması halinde dava süresi uzamış olur. Babalık davası Türk Medeni Kanunu madde 301’e göre düzenlenmiştir. Bu kanun ile birlikte çocuk ile baba arasındaki soy bağının belirlenmesi söz konusudur. Bu davalar ile birlikte yenilik doğuran bir karar alınmış olur. Babalık Davası Ne Kadar Sürer? Babalık davası ne kadar sürer konusunda Adalet bakanlığının belirlemiş olduğu Yargıda hedef süresi 11 ay olup, yani davanın sonuçlanma süresi 330 gündür. Bu süre davayı etkileyen faktörler istinaf ve yargitay itirazları sebebiyle uzayabilmektedir. Babalık davasının süresi, mahkemenin iş…

Araç Değer Kaybı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Araç Değer Kaybı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Araç Değer Kaybı Başvurusu Nasıl Yapılır? Araç değer kaybı başvuru işlemleri, meydana gelen trafik kazasında herhangi bir kusuru bulunmadığı halde aracında maddi hasar oluşan ve söz konusu hasar sebebiyle de aracının ikinci el piyasasındaki değerinde fiyat düşüşünden mağdur olan vatandaşları yakından ilgilendirmektedir. Nitekim “Araç değer kaybı başvurusu nasıl yapılır?” sorusuna ilişkin verilen yanıtlar, bu kişiler için büyük önem teşkil etmektedir. Çünkü araç değer kaybı başvurularının ilgili mevzuatlarda belirtilen usul ve esaslara göre yapılması, hak kayıplarının yaşanmaması açısından oldukça dikkat edilmesi gereken bir husustur. Araç Değer Kaybı Sigorta Şirketine Başvurusu Nasıl Yapılır? Araç değer kaybı başvurusunda öncelikle aracın meydana gelen kazadan…

İş Hukuku Avukatı Tavsiye

İş Hukuku Avukatı Tavsiye

İş Hukuku Avukatı Tavsiye Çalışma hayatı içinde, işçi, işveren ve faaliyet alanına ilişkin tüm uyuşmazlıklar için yargı yoluna başvurulması mümkündür. İş hukukunun temel meseleleri arasında yer alan konularda hizmet veren avukat, iş hukuku avukatı olarak tanımlanmaktadır. BU tip konuların yargı önünde çözüme kavuşması adına haklarınızı en iyi şekilde koruyacak ve sizi temsil edecek avukatı rastgele seçmeniz size faydadan çok zarar getirebilir. Bilindiği üzere günümüzde iş hukukunun konusunu oluşturan birçok mesele için ilk başvuru yeri arabuluculardır. Şayet bu kurum tarafından da çözülemeyen sorunlar için yargı yoluna, mahkemeye başvurmak mümkündür. İşçi veya işveren haklarının korunması adına herhangi bir iş avukatı ile çalışmadan…

Boşanmada Velayet Hangi Durumlarda Anneye Verilir?

hangi-durumlarda-velayet-anneye-verilir

Boşanmada Velayet Hangi Durumlarda Anneye Verilir? Boşanma sonrasında velayetin anneye verilmesi için babanın velayet hakkını uzun süreli olarak ihlal etmiş veya hayatında çocuğun iyiliği ve geleceği için olumsuz olacak şekilde hayatında keskin bir değişim olmuş olması gerekir. Velayetin anneye verilmesini gerektirecek diğer durumlar ise babanın ölümü, başka bir ülkeye veya şehre taşınması, çocuğunun menfaatini gözetmeden hareket etmesi ve velayet hakkını ihmal etmiş olması olabilir. Annenin Evlenmesi Durumunda Velayet Babaya Geçer Mi Velayetin anneden babaya verilmesi için annenin yeni bir evlilik yapmış olması tek başına geçerli bir velayet değişikliği sebebi değildir. Velayet değişikliği olabilmesi için velayeti alan kişinin hakları uzun süreli…

İmar Davalarına Bakan Avukatlar

İmar Davalarına Bakan Avukatlar

İmar Davalarına Bakan Avukatlar Gayrimenkul hukukunun en önemli kollarından biri de imar hukuku olarak öne çıkmaktadır. Şehir planlaması ve şehircilik faaliyetleri ile yakından ilgili olan imar hukuku, günümüzde de pek çok uyuşmazlığın çözüme kavuşturulduğu bir özel hukuk alanıdır. İmar, idarenin yerleşim yerlerini, birtakım koşulları dikkate alarak belirlemesi ve yerleşim politikası kapsamında çevre düzenlemesini planlaması anlamına gelmektedir. Bu kapsamda günümüz şehircilik planlamasında en büyük sorun olarak görülen çarpık kentleşme ve imara aykırı yapıların inşa edilmesinde önleme amacıyla gündeme getirilen imar politikaları bu tür davaların konuları arasına girmektedir. Her ne kadar kamu yararı güdülmesi esas olduğunda bireylerin menfaatleri arka plana atılabilse de…

AVUKATA SORU SORUN

Bize Ulaşın




[recaptcha]

BİZE ULAŞIN

İletişim Bilgileri