Konu: estetik ameliyat tazminat davası

Estetik Nedeniyle Tazminat Davası Nasıl Açılır? Şikayet Nasıl Yapılır?

Estetik Nedeniyle Tazminat Davası Nasıl Açılır? Şikayet Nasıl Yapılır?

Estetik amaçlı tıbbi müdahaleler, hem güzelleştirme hem de tedavi amacı taşıyabilen tıbbi işlemlerdir. Günümüzde estetik kaygılarla yapılan müdahaleler giderek artmakta ve bu artış beraberinde hukuki uyuşmazlıkları da getirmektedir. Estetik operasyonlar, özellikle hastaların görünümünü iyileştirme beklentisiyle gerçekleştirilir. Ancak, bu operasyonların sonuçları hastaların beklentilerini karşılamadığında, hatalı estetik ameliyatlar nedeniyle hem maddi hem de manevi tazminat davaları gündeme gelebilir. Bu yazıda, estetik amaçlı tıbbi müdahalelerin hukuki temeli, hatalı sonuçların doğurabileceği sorumluluklar ve tazminat davası süreçleri ele alınacaktır. Estetik Amaçlı Tıbbi Müdahale Nedir? Estetik amaçlı tıbbi müdahale, kişinin doğuştan ya da sonradan oluşan görünüş bozukluklarının düzeltilmesi veya sadece güzelleşme amacıyla yapılan tıbbi işlemleri içerir….

Estetik Ameliyat Ayıplı Eser Tazminat Davası

Estetik Ameliyat Ayıplı Eser Tazminat Davası

Estetik Ameliyat Ayıplı Eser Tazminat Davası Nasıl Açılır? Estetik ameliyat sonrasında ayıplı eser tazminat davası, estetik cerrahı ile hasta arasında kurulan sağlık ilişkisinde yaşanan uyuşmazlıkların çözüme kavuşturulduğu bir dava türüdür. Tedavi amaçlı tıbbi müdahalelerin aksine estetik niteliği taşıyan ameliyatlarda, doktorun veya estetik cerrahının yükümlülüğü çok daha fazladır. Çünkü estetik ameliyatlarında hasta ile hekim arasında kurulan sağlık ilişkisi, eser sözleşmesi kapsamına alındığı için, bu konuda başvurulması gereken hukuki süreç Türk Borçlar Kanunu hükümleri açısından değerlendirmeye alınmaktadır. Estetik ameliyat ayıplı eser tazminat davası da bu kanunda yer alan düzenlemelere göre görülen davalardan biridir. Estetik Ameliyatları Tüketici Hukuku Eser Sözleşmesi Kamsamındadır Estetik ameliyatları da…

Yanlış Tedavi Nedeniyle Tazminat Davası

Yanlış Tedavi Nedeniyle Tazminat Yanlış Tedavi Sonucunda Yapılan Tazminat Talebi Yanlış tedavi tazminatı belli birkaç açıdan incelenebilir. Genelde doktorun gerçekleştirdiği yanlış tedavi, konulan yanlış teşhis, tedavi sürecinin hatalı olması ve türevi durumları kapsamaktadır. Tıbbi müdahalenin hastanın durumunda beklenmedik zarara yol açması halinde mevzu tazminata varabilmektedir. Beklenmedik zarar, müdahale ile bağlantılı bir biçimde hastalığın artması ya da başka bir rahatsızlığın ortaya çıkması anlamına gelebilir. İstenen tazminat görülen zarara göre maddi ve manevi olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Durumun fiziksel sıkıntılar yaşattığı örneğin sakat kalma gibi vakıalarda maddi tazminat yeniden tedavi olma masrafı gibi sebepler üzerinden yürütülürken, manevi tazminat kişinin yaşadığı şok, üzüntü,…

AVUKATA SORU SORUN

Bize Ulaşın




    [recaptcha]

    BİZE ULAŞIN

    İletişim Bilgileri